Fiskars är ett ledande varumärke som erbjuder funktionella, användarvänliga och hållbara designlösningar för hela hemmet.Fiskars produkter utvecklas utifrån inspiration och drivkraft att få jobbet gjort på bästa och enklast möjliga sätt. Functional Form är en serie av Fiskars med alla möjliga redskap som kan tänkas behövas i köket. Som namnet antyder, kombinerar Functional Form, funktion och design på bästa sätt. SaxslipHåller saxarna vassa.Fungerar utan el.
Det är viktigt att du tar hand om dina knivar. Med Global G-45 keramiska strykstål kan du underhålla dina knivar och bevara den professionella standarden som Global står för. Strykstålet använder du för att slipa upp knivens egg. Slipningen bör även föregås av en slipsten. Du bör se till att alltid hålla knivarna i samma vinkel när du slipar. Den rekommenderade vinkeln när du slipar Globalknivar är ca 10-15 grader. Bara några få slag kommer göra stor skillnad.
En smart knivslip med keramiskt hjul och plasthandtag från Robert Welch. Använd knivslipen kontinuerligt för att återuppliva knivens spets till sin ursprungliga glans. Plastskyddet skyddar det utbytbara sliphjulet, som är placerat i den optimala 15° slipvinkeln för alla knivarna i Signature. Trots att knivslipen är specifikt designad för slipning av knivarna i Signature serien kan man självklart slipa knivar från andra märken också. Notera dock att man ej kan slipa knivar med tandat blad. Placera sliparen på plan mark och dra kniven som ska slipas 10-12 gånger från häl till spets samtidigt som du ger ett lätt tryck. Diska och torka kniven efter du slipat den innan du använder den igen. Vi rekommenderar att du efter 12-24 månader, beroende på hur mycket du använder den, byter ut sliphjulet för att få optimalt resultat varje slipning. Längd: 19 cmHöjd: 6,5 cm
Dubbelsidig slipsten från Zwilling J.A Henkels med en grövre sida och en medelgrov sida. Den grövre sidan (#250) används främst för att åtgärda skador på eggen och för att forma eggen.Den medelgrova sidan (#1000) används främst för att skärpa eggen. Om du har större hack i din kniv är det bra att börja slipningen med den grövre sidan. Därefter kan du använda den medelgrova sidan för att ge eggen en bra skärpa. Slipstenen fungerar för alla olika typer av knivar, inte bara Zwilling-knivar. Mått: 20cm x 8,5cm x 4cm
Ett mycket praktiskt keramiskt bryne som passar både till den professionella kocken och hemmakocken. Detta slipstål ger din knivsamling ett helt nytt liv. Storlek 23 cm.
Ett mycket smidigt ovalt diamantbryne som ger din knivsamling en ny egg. Det räcker att endast dra några gånger för att slipa upp en kniv som har blivit slö. Storlek 26 cm.
Ett fantastiskt bryne i metall från Zwilling. Med ett slipstål som detta kan du förnya alla dina knivar på nolltid. Passar både den professionella kocken och hemmakocken. Storlek 26 cm.
En medelgrov slipsten (1000 i kornstorlek) är det naturliga valet när du slipat klart med den grova stenen eller om eggen är i bra skick men behöver förbättras. Stenen levereras med två olika slipfixturer som hjälper dig att slipa i rätt vinkel. Slipstenen från Mino Sharp måste blötläggas varje gång den används, även kallad en soaking-sten. Det vill säga den är bara klar för användning efter en halvtimme. Material: Sandsten med plasthållare.
En dubbelsidig slipsten fin och superfin, inklusive två slipfixturer som hjälper dig att hålla vinkeln. Sandsten med plasthållare. Dina knivar kan du ha glädje av i massor av år, förutsatt att du sköter och underhåller dem. I MinoSharps sortiment hittar du allt ifrån enkla sliphjälpmedel till några av de bästa slipstenarna på marknaden. Att slipa med slipsten är inte så komplicerat som många tror. Kika gärna på denna instruktionsfilmen! B 7 x L 21 x H 2 cm
En dubbelsidig slipsten grov och medium, inklusive två slipfixturer som hjälper dig att hålla vinkeln. Material: Sandsten med plasthållare. Dina knivar kan du ha glädje av i massor av år, förutsatt att du sköter och underhåller dem. I MinoSharps sortiment hittar du allt ifrån enkla sliphjälpmedel till några av de bästa slipstenarna på marknaden. Att slipa med slipsten är inte så komplicerat som många tror. Kika gärna på denna instruktionsfilmen!
En mycket grov slipsten (240 i kornstorlek). Slipstenen används för att slipa om riktigt slöa knivar eller för att ta bort hack i eggen. Stenen levereras med två olika slipfixturer som hjälper dig att slipa i rätt vinkel. Det är en stor glädje att arbeta med en vass kökskniv. Om du sköter om din kniv ordentligt kommer du att uppleva samma glädje i många år.
En praktisk knivslip från det pålitliga knivslipsföretaget ChefsChoice. Slipen har 2 steg där det första steget skapar och underhåller grundeggen, och det andra polerar grundeggen. Slipen slipar i en asiatisk slipvinkel. Steg 1Skapar och underhåller grundeggen.Steg 2 Polerar och förfinar grundeggen.
En mycket effektiv handhållen knivslip från det kända slipföretaget Chef`sChoice. Slipen är en tvåstegsmodell som slipar med asiatisk och europeisk vinkel samt även vågtandade knivar. Steg 1Asiatisk vinkel, skapar och underhåller grundeggen.Steg 2Europeisk vinkel, skapar och underhåller grundeggen. Steg 3För tandade knivar (Brödkniv) samt polering av grundeggen. Om inte grundeggen blivit förstörd är det för det mesta endast steg 3 du behöver använda.
Knivslipen M463 från Chef'sChoice ger dina 15° knivar (asiatiska) en fantastiskt hållbar och vass egg på nolltid. M463 är den snabbaste manuella knivslipen för asiatiska knivar på marknaden. Slipen är en tvåstegsmodell där det första steget skapar och underhåller grundeggen och det andra steget polerar och förfinar grundeggen. Slipvinkel: 15° för asiatiska knivarSteg 1Skapar och underhåller grundeggen. Steg 2Polerar och förfinar grundeggen. Om inte knivens grundegg är helt förstörd behöver du endast använda steg 2.
Knivslipen M464 från Chef'sChoice ger dina 20° knivar (europeiska) en fantastiskt hållbar och vass egg på nolltid. M463 är den snabbaste manuella knivslipen för europeiska knivar på marknaden. Slipen är en tvåstegsmodell där det första steget skapar och underhåller grundeggen och det andra steget polerar och förfinar grundeggen. Slipvinkel: 20° för europeiska knivarSteg 1Skapar och underhåller grundeggen. Steg 2Polerar och förfinar grundeggen. Om inte knivens grundegg är helt förstörd behöver du endast använda steg 2.
Den fantastiska M416 EdgeCrafter från Chef'sChoice är det mest avancerade skärpstålet i världen! Detta ovalformade stål, bestruken med de högkvalitativa Chef'sChoice diamantstavarna, slipar din knivs egg till perfektion. Den ovala formen låter en större yta av kniven slipas samtidigt. Skärpstålet ligger bekvämt och välbalanserat i handen tack vare sitt non-slip handtag. Stålet går att användas av både höger- och vänsterhänta.Längd: 30,5 cm
Vacker och stilren design med ett handtag gjort i borstat stål och med Leif Mannerströms signatur på bladet. Svart ABS i handtaget för bästa greppvänlighet. "Diamant" pläterad överdrag 2,5 mm. Längd: 20 cm.Levereras i en exklusiv presentkartong.
Dubbelsidig diamantslipsten med hållare.Diamanten är mycket hård och lämpar sig därför för alla typer av knivar även knivar av mycket hårt material som keramiska kniva
En knivslip från OBH Nordica med namnet SharpX-treme. Knivslipen är elektrisk och har två olika sliphjul. Ett sliphjul har keramiska stavar och ett har diamantstavar. Diamantslipen används när man vill sk
En slitstark och effektiv knivslip från det kända slipföretaget Chef´sChoice. Denna knivslipsmodell är en trestegsmodell. Det första steget skapar och underhåller grundeggen på
En dubbelsidig slipsten medelfin 1000 grit och fin 3000 gritVit corundum med gummihållare som förhindrar stenen från att glida på underlaget Dina knivar kan du ha glädje av i massor av år,
Dubbelsidig slipsten med finhetsgrad 1000 resp. 3500 grit. Lägg först stenen i blöt under ca 15 minuter. För sedan knivseggen fram och åter, med lite mer tryck på kniven när du f&oum
SharpX är en smart knivslip från OBH Nordica. Knivslipen är till för knivar av rostfritt stål eller kolstål med raka blad. Sliphjulet har keramiska stavar som anpassar sig efter knivens slipvink
Ett reservdelshjul till signature knivslip och signature knivblock med integrerad knivslip. Vi rekommenderar att du byter efter 12-24 månader, beroende på hur mycket du använder den, byter ut sliphjulet för att få optimalt resultat varje slipning.