Enkel och klassisk karaff i maskintillverkat kristallglas. Alla viner vinner på att dekanteras. Att öppna korken på flaskan räcker inte som luftning, då flaskans öppning är för liten. Det behövs mer luft för att verkligen lyfta fram vinets karaktär på bästa sätt. Genom att använda en vinkaraff får du bort sediment ur vinet och kan servera dina gäster ett vin som smakar som producenten tänkt. Med en karaff serveras vinet elegant på bästa sätt för att lyfta fram smakerna och karaktären på vinet.
Så här dekanterar du:
Börja med att skära av kapsylen precis under flaskans kant och torka öppningen med en servett. Dra ur vinkorken och lukta på den för att säkerställa att vinet inte är skadat. Häll sedan några droppar i en ren glaskaraff och skölj runt vinet i karaffen för att få bort oönskade dofter (detta kallas att envinera). Med lugna rörelser häller du sedan över resten av vinet i karaffen, utan att bottensatsen följer med och blandas med vinet.
Riedel - Karaff Merlot 0,97 L
431 kr
Köp den hos Cervera